Új frizura választása
2014. február 12. írta: Mészáros Boldizsár

Új frizura választása

Ötletek új hajstílus választásához

hairmain2-300x200.jpgAmikor meglátogatjuk fodrászunk, megkapjuk a kérdést: "Milyen hajat szeretnél?" Néhányunknak ez nehéz kérdés lehet, de ezen ma segítünk pár tanáccsal, hogy megtaláld a neked megfelelő frizurát.

  

 

 

Csak ülünk a székben keresve magunkban a választ, miközben legbelül azt gondoljuk: "Te vagy a fodrász, mond meg te!" Fontos tehát, hogy úgy lépjünk be a szalonba, hogy tudjuk mit szeretnénk. Tegyük fel, hogy meguntuk jelenlegi frizuránk és egy újat szeretnénk. Honnan meríthetünk inspirációt? Csak körbe kell néznünk magunk körül - celebek, sztárok, sportolók... Nagy részük a jelenlegi trendnek megfelelő frizurát visel, melyekből ötleteket meríthetünk. Ha találtunk valami nekünk megfelelőt, érdemes a képet magunkkal vinnünk fodrászunkhoz - még, ha nem is pontosan ugyanolyat szeretnénk -, hiszen ez egy jó kiindulópont lehet, könnyebb mindkettőtöknek elképzelni a kívánt frizurát.

Mielőtt megtesszük az ugrást

Van pár tényező, ami nagy arányban befolyásolhatja választottunk, így érdemes rájuk egy pillantást vetni:

Tartósság - Milyen gyakran kell látogatnunk a fodrászunk ahhoz, hogy mindig tökéletesen mutasson?

Idő - Mennyi időt szentelünk nap mint nap frizuránk beállítására?

Eszközök - Mennyire vagyunk nyitottak ahhoz, hogy hajunk hajszárítóval, esetleg hajvasalóval varázsoljuk kifogástalanná?

Személyes stílus - Mennyire illeszkedik a frizuránk a stílusunkhoz és a ruháinkhoz?

Munka - Elég praktikus lesz munkánk során?

Ezeket a tényezőket szem előtt tartva, most már bátran elébe veselkedhetünk a kihívásoknak és elkezdhetjük kitalálni a számunka tökéletes frizurát. Természetesen szem előtt kell tartanunk, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, hiszen mind tudjuk, hogy időbe telik, míg hajunk eléri a megfelelő méretet.

 

fbhair.jpg

 

A megfelelő haj felkutatása

Ahogy már fentebb szó volt róla, próbáljunk egy képet keresni az elképzelt hajstílusról, így könnyebb dolgunk lesz annak finomításával.

Kezdjük az oldalakkal - Szeretnénk megmutatni fejbőrünk, vagy esetleg valamiféle dizájnt belevinni? Nagy divatnak örvend oldalt az átmenet, azaz lentről felfelé haladva hajunk hosszabb. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy arcformánk nagyban befolyásolja - természetesen csak ha szeretnénk - az oldalak hosszát, hiszen az ovális arccal rendelkezőknek hosszabb fazonút ajánlanék, ezzel ellensúlyozva fejünk formáját. Ha kör alakú arccal rendelkezünk jobb rövidebbre hagyni, az előző indok miatt.

Hátul - Szeretnénk hosszabbra hagyni mint fent, vagy rövidre mint oldalt, esetleg átmenet? Én azt ajánlanám, hogy az oldalak stílusát kövesse, jelenleg ez uralkodó stílusnak számít.

Tetején - Hogyan szeretnénk viselni? Megfésülve, borzolva vagy tüskésen? Ezeknek megfelelően határozzuk meg hajunk hosszát.

Ha ezek ellenére valahol mégis elakadtunk, kérdezzük meg fodrászunk, mit ajánl, hiszen érdemes egy külső szemlélő véleményét is kikérnünk. Pár frizuraötlettel már mi is szolgáltunk az előzőkben, mégpedig az Elvis és a Pompadour formájában.

 

fbhair2.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása