Kulcsfrizura: Pompadour
2014. február 07. írta: Mészáros Boldizsár

Kulcsfrizura: Pompadour

A férfidivat klasszikus frizurája: Pompadour

pompa.jpgAz idei hajtrendeket ugyan már megtárgyaltuk, ennek ellenére szeretném most nektek bemutatni az örök klasszikust, a Pompadour-t.

 

 

 

 

A frizurát XV. Lajos szeretője, Madame de Pompadour-ról nevezték el. Ezután a hajviselet a 18. századi nők trendjévé vált, és maradt is az első világháborúig. Az ezt követő években a férfiaknál is megjelent főként Elvis formájában. Az 50-es években a rock 'n' roll frizurájának is emlegették, hiszen hajunkat hátra lendítve érhettük el a kívánt formát.

Ez a frizura sokkal rugalmasabb, mint az elsőre ránézésre tűnhet. Szinte az összes arcformához illeszkedik, és többnyire az összes hajtípussal kivitelezhető. Variálhatóságának köszönhetően a férfiak körében elterjedt, bármely generációt is nézzük.

Inspiráció: Justin Timberlake

Abban, hogy Timberlake az év legstílusosabb férfivá váljon nagy szerepet játszott frizurája is, ami természetesen a Pompadour. Oldalt viszonlyag rövidre nyírva, felül hosszúra hagyva a legjobb receptek egyike. Nem véletlen, hogy TKO videója után a férfiak Justin képével özönlöttek fodrászaikhoz. Tény, hogy az idei év egyik, ha nem a legjobb frizurája.

 

 

Variációk

Ahogy azt már fentebb említettem, oldalt, valamint hátul a haj rövidebb, míg felül akár 8-9cm is lehet. Ha a klasszikusabb vonalat szeretnénk képviselni érdemes oldalt egy picit hosszabbra, akár egy, másfél centiméteresre meghagyni; míg ha egy modernebb változatát szeretnénk magunkon viselni, vágjuk nagyon rövidre. Arcformánkról érdemes megkérdeznünk fodrászunk véleményét, ugyanis az ovális arccal rendelkezőknek ajánlott oldalt hosszabbra hagyni.

 

pompadour.jpg

 

Sztárok körében is elterjedt:

 

pompafamous.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása