Stíluslecke Monacóból
2014. február 08. írta: Mészáros Boldizsár

Stíluslecke Monacóból

Férfidivat ötletek Monacóból

monacochic-300x200.jpgLehet, hogy nem rendelkezel a megfelelő bankszámlával, ahhoz, hogy Monte Carloban élhess, ahhoz viszont, hogy a monacói sikket kövesd egészen biztosan.


 

 

 

 

Tengerész

Monaco a szikrázó tengeréről valamint a jachtokkal teli kikötőjéről ismert, így nem csoda, hogy megjelenésük alapja is a tengerhez köthető. A titok a megjelenés egyszerűségében rejlik, bármilyen túldizájnolt darab ront az összképen, kivéve a csíkok, melyek alapdarabjai a monacói stílusnak. Keressünk letisztult, elegáns darabokat, hiszen a kulcs a nyugodt sziluettben rejlik. Célozzuk be a semleges színeket, a kék árnyalatait, a fehéret, valamint a krémet. Párosítsunk egyszínű inget/pólót zakóval és chinoval - ez egy egyszerű képlet, ami mindig beválik.

 

monaco-nautical.jpg

 

Minták

A nyomatok és minták mindig, mindenütt megállják helyüket. Monacóban is ugyancsak előszeretettel használják, hiszen extravagáns külsőt kölcsönöznek számunkra, természetesen az ízlésesség határán. Próbáljunk időálló mintákat keresni: az állatminták és társaik menőnek tűnhetnek, de helyettük inkább válasszunk csíkosat, kockásat, pöttyöset, esetleg virág mintásat, amelyek már egy ideje uralják és fogják is a divatot. Ha nem szeretnénk a mintákat keverni, tegyük ezt meg a színek által, azaz viseljünk vagány, élénk színeket mint a narancssárga, rózsaszín és hasonlók.

 

monaco-statement.jpg

 

Cipő

Mokaszinok minden mennyiségben. Bármilyen színű lehet, bármilyen mintával. A lényeg, hogy a zokninkat hagyjuk otthon. Természetesen más elegáns darabokat is viselhetünk, így nem kell félretennünk kedvenc Oxford, vagy Derby surranónk. Ezeknél próbáljunk világos színűt viselni, hiszen egy elegáns fekete elég furán fest a világos, színes, esetleg mintás megjelenésünkkel. Papucsot kizárólag strandon!

 

monaco-footwear.jpg

 

Kiegészítők

Kötelező darabnak számít a karóra, a napszemüveg, valamint ha igazán a monacói stílust szeretnénk képviselni, a kalap. Napszemüvegből keressük a Clubmaster és a Wayfarer darabokat; karórából elegánsat; kalapot ízlés szerint, főként világos színűeket.

 

monaco-accessories.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása