Stíluslecke a Sapeur-öktől
2014. január 21. írta: Mészáros Boldizsár

Stíluslecke a Sapeur-öktől

A férfidivat szakértői, a Sapeur-ök

fashionkillara_1.jpgA divat körül gyakran keringenek olyan sztereotípiák, miszerint divatosak csak az "elit" emberek, a gazdagok lehetnek, azok akiknek idejük engedi. A Sapeur-ök az élő példa, akik megcáfolják ezeket a tévhiteket.

 

 

 

Az élet nem igazán ad sok választási lehetőséget számunkra. Életünkben a legfontosabb dolgok már előre eldőlnek... Vagy mégse? A Guinness reklámban szereplő Sapeur-ök története pont az ellenkezőjét mutatja be nekünk. A Kongói Demokratikus Köztársaság Brazzaville lakói nem mindennapiak. Az egyszerű munkások nagyszerű stílusérzékkel rendelkeznek, amit természetesen meg is mutatnak, kortól függetlenül. Stílusukhoz inspirációt a francia divatból merítik, főleg az 1920-as évekből.

 

sapeurs-3-3-630x419.jpg

Mindennapi életükben földművesek, taxi sofőrök, ácsok, tehát egyszerű dolgos emberek. Amikor vége a munkanapnak, átváltoznak. A helyi közösségükben nagy pozitívumnak számítanak, inspirációt nyújtanak mások, valamint egymás számára. A jó megjelenés több mindent szimbolizálhat, a Sapeur-öknél békét és becsületet jelent. Tisztelettudók, erőszakmentesek, jól neveltek, kiknek hozzáállásuk és magatartásuk mindannyiunk számára példaértékű lehet.

 

sapeurs-2-2-630x404.jpg

Az egyik Sapeur, Hassan azt mondja, Sapeur-nek lenni, olyan mintha sztár lenne. Ha egy jól öltözött férfi végigsétál az utcán, az emberek elfelejtik gondjaikat. A Sapeur filozófia egyszerű: "Ha nincs is pénz a zsebemben, csak öltönyre és nyakkendőre van szükségem, hogy jól érezzem magam."

 

Egy rövid dokumentum film a Sapeur-ökről:

 

A Guinness reklám:

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása