5 kockázatos darab -  így viseld
2014. február 25. írta: Mészáros Boldizsár

5 kockázatos darab - így viseld

Férfidivat tippek a rizikósabb darabokhoz

tailoredshorts-300x200.jpgMindannyian jól nézünk ki és jól érezzük magunkat, ha megjelenésünk kontrollált - precíz a méret, megfelelő a ruhadarabok párosítása egymáshoz, valamint korunkhoz viszonyítva. Azonban mi a teendő akkor, ha kilépünk komfortzónánkból?

 

 

 

Színes öltöny

A tavasz közeledtével a boltok polcain egyre több világos és színes öltönnyel találkozhatunk majd, amelyek vásárlásába a következő szempontok szerint vágjunk bele:

- A leggyakoribb színek a kék és a piros. Ezeket főleg visszafogottab formában találjuk meg, de bátran nyúljunk vagányabb színek után is - természetesen az állásinterjún ne egy ilyenben jelenjünk meg.

- Válasszon a cipőnk. Ha esetleg már rendelkezünk egy mokaszinnal vagy papucscipővel, amely nagy kedvencünk és semmi pénzért sem szeretnénk megválni tőle, akkor érdemes hozzá illő öltönyt választani.

- A mérete és szabása legyen tökéletes. Az ilyen tavaszi és nyári öltönyöknél még inkább fontos az öltöny állása, mint hagyományos társaiknál.

 

mistakebold.jpg

 

Öltöny rövidnadrággal

Munkahelyre talán nem a legalkalmasabb, de randevúra és egyéb, kevésbé formális megjelenésre kitűnő választás.

- A nyár eljöttével a legtöbb party és rendezvény a szabadban történik. Jelenjünk meg hát öltönyben és rövidnadrágban, egy mokaszinnal vagy sportcipővel párosítva - a zoknit tessék otthon felejteni.

- A méret ugyancsak nagyon fontos. Ha a rövidnadrágot olyanra tervezték, hogy a térdünk felett végződjön, akkor válasszunk olyan méretet, hogy ennek eleget tegyünk.

- Inpirációkért Nick Wooster Google keresése szolgál.

 

mistakesuit.jpg

 

Aranyékszer

Egyre kevesebb férfi visel manapság ékszereket, helyettük a rózsafüzér került előtérbe. Mondanom sem kell, hogy aki nem vallási okokból viseli az inkább mutat bohócosan, mint ízlésesen.

- Az első és talán legfontosabb szabály, hogy öltönyhöz egyetlen ékszer dukál, mégpedig a karóra. A karkötőket és nyakláncokat hanyagoljuk, ha elegáns megjelenést szeretnénk.

- Hétkoznapi megjelenésünk bátran tegyük nemmindennapivá azzal, hogy felhalmozzuk az ékszereket. Egymás mellett több karkötő is elfér? Naná! Akkor mi az akadálya annak, hogy többet is viseljünk?

 

mistakewrist.jpg

 

Selyem sál

Ha a sálra inkább kiegészítőként tekintünk és nem pedig egy olyan ruhadarabként, ami megvéd minket a hidegtől, akkor a selyem sál lehet a kitűnő választás.

- Elsőre, kísérletezésként valami visszafogottabbat válasszunk, majd idővel elmehetünk az extravagánsabb vonal felé.

- Próbálj több fajta kötést, ezeket is más módon - tedd ki bátran akár kabáton kívülre is.

- Az arab sálakat mellőzük.

 

mistakescarf.jpg

 

"Hangos" szemüvegek

A túlméretezett és túldizájnolt szemüvegek is mutathatnak jól, persze csak akkor ha nem esünk túlzásokba. Ne legyen egyszerre mindkettő. Személy szerint a túlméretezett szemüvegeket nem ajánlanám, hiszen sokat lendíthet arcunk formáján a rossz irányba. Ellenben egy színes, mintás, formabontó szemüveg mutathat jól hozzáillő ruházattal.

 

mistakeglasses.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása