Stíluslecke a francia úriemberektől
2014. február 02. írta: Mészáros Boldizsár

Stíluslecke a francia úriemberektől

A férfi divat legmenőbb alakjai, azaz a párizsi gavallérok

nextfivesteps-300x200.jpgFranciaország, Párizs - a divat egyik fővárosa és azon helyek egyike, ahol nem csak a nők, de a férfiak mindennapos megjelenése is olyan, mintha a kifutóról léptek volna le. Egy szó, mint száz, volna tőlük mit tanulnunk. Nézzük tehát stílusuk kulcsát.

 

 

A párizsi úriemberek kiváló stílusérzékkel rendelkeznek és ezt nem is takargatják. Bárhova is vezet útjuk, azt mindig stílusosan teszik. Megjelenésüket főként a hanyag, sportos, laza elegancia jellemzi, ami általában egy ingből, zakóból és egy chinoból esetleg farmernadrágból áll. Természetesen a cipő is az eleganciát képviseli, valamint egy elmaradhatatlan kiegészítő, mely lehet egy nyakkendő, szemüveg, sál és persze egy menő óra, a férfi mellőzhetetlen ékszere.

 

parislb.jpg

 

Zakó

Nyáron főként az élénkebb színeket részesítik előnyben, mint például a rózsaszín, sárga vagy világoskék, míg a borongósabb napokon a visszafogottabb daraboké a főszerep. Ilyenkor kerülnek előtérbe a barna, sötétkék és szürke színárnyalatai.

 

zakó_1.jpg

 

Ing

Nagyrészt egyszínű darabok jellemzik megjelenésüket, amelyek ugyancsak az évszakokkal párhuzamosan változnak pasztell színek formájában. Természetesen egy fehér ing az év minden napján megállja a helyét.

 

ing_1.jpg

 

Nadrág

Farmerből sötétebb árnyalatot, míg chinoból a színskála bármely szegletéből választanak darabot, értelemszerűen a megjelenésükkel összhangban. Mondanom sem kell, hogy évszakhoz/időjáráshoz illően.

 

nadrág.jpg

 

Cipő

Az elegáns és sportos közti átmenetet képviselik. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne viselnének lakkcipőt is, de nagyrészt a lazább eleganciát testesítik meg. Nagy népszerűségnek örvend köreikben a szarvasbőr lábbeli, de egészen egyedi, extravagáns darabokat is megfigyelhetünk nálunk.

 

cipo.jpg

 

Kiegészítők

"Az óra a férfi ékszere" - szól az igaznak bizonyult mondás. A franciák ennek eleget téve gyakran viselnek karórát, valamint egy másik fontos kiegészítőt, napszemüveget. Főként az extrémebb darabokat részesítik előnyben, az uralkodó divatnak megfelelően.

 

kiegeszitok.jpg

 

A mindennapok emberei

parisss.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása