Arcápolási rutin
2014. január 19. írta: Mészáros Boldizsár

Arcápolási rutin

Rövid arcápolási útmutató férfiaknak

letöltés.jpgEgyre több férfi nyúl arcápoló termékekhez, hiszen megjelenésünk kulcsfontosságú tényezője az arcunk. A legelső pillantás nagyrészt arcunkra esik, így elengedhetetlen annak ápolása.

 

 

 

Az arcápolás legfontosabb része, hogy ne essünk át a ló túloldalára. A termékek használata nélkülözhetetlen, ha szebbé szeretnénk varázsolni arcunkat, ellenben, ha túlzásokba esünk, az ellenkezőt fogjuk tapasztalni. A termékek legtöbbje alkoholt tartalmaz, ami kiszáríthatja, valamint irritálttá teheti bőrünket. Ennek eleget téve íme pár tipp, hogyan végezd a mindennapos arcápolási rutint.

 

Arcradírozás

Az arcradír az elhalt rétegek eltávolításával segít megelőzni a pattanások és miteszerek kialakulását és segíti a bőr a megújulását. Nedvesítsd be arcbőrőd, majd körkörös mozdulatokkal vigyél fel borsónyi anyagot, elkerülve az érzékeny (szemkörnyék) területeket. Óvatosan alkalmazd, hiszen durva használatával az ellenkező hatást éred el. Heti egy, max két alkalommal ajánlott.

 

Arctonik

Az arctonikok a bőr megtisztítására szolgálnak. Használatukkal azonban nem csak kitisztulnak a pórusok, ellenben össze is húzódnak, ezáltal kevésbé szennyeződnek. A tonik használata előtt mosd tisztára arcodat szappanos vízzel, majd nedves bőrre alkalmazd. Napi egy alkalommal ajánlott, főleg este.

 

arc1.jpg

Hidratálás

Bőrünk hajlamos a kiszáradásra, főleg a téli hidegben. Ahogyan a zsíros, úgy a száraz bőr is elősegíti a pattanások megjelenését. A száraz bőr továbbá a ráncok kialakulásában is szerepet játszik. Ezek elkerülése érdekében célszerű beszereznünk egy megfelelő hidratáló arcápolót.

 

Borotválkozás

Ha a mindennapos rutinunk része, akkor ajánlott mindig fürdés után borotválkozni, hiszen a meleg víz és pára megpuhítja a szőrszálakat, így elkerülhetjük az irritációt. Fontos, hogy a habot vagy gélt mindig nedves bőrre vigyük fel. Miután felvittük, várjunk pár percet a művelet végrehajtása előtt, hogy arcszőrzetünk megpuhuljon. Furcsának tűnhet, de közvetlenül borotválkozás után soha ne használjunk aftershave-t, hiszen alkoholos tartalma miatt kiszárítja a bőrt, ami ugyancsak irritációhoz vezet.

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása