5 fogfehérítési módszer
2014. március 10. írta: Mészáros Boldizsár

5 fogfehérítési módszer

Néhány tipp, hogy fogaink fehérebben ragyogjanak.

teeth-whitening-man-smiling.jpgNemrégiben kaptunk egy levelet, miszerint szívesen olvasnátok a fogfehérítés különböző fajtáiról, főleg az otthoni, egyszerűbben és olcsóbban kivitelezhetőekről. Ennek eleget téve következzen öt otthoni fogfehérítési módszer...

 

 

 

1. Fogfehérítő matrica
Ára: 4990-7490 Ft
Előnye: Olcsó, hatékonyan fehérít, nagyon kényelmes a használata, gyakorlatilag bárhol használhatjuk. 
Hátránya: A csámpás fogakra nem fekszik fel rendesen.
Fogfehérítő hatása: 4-5 árnyalat.

Egy nagyon vékony és rugalmas műanyag fóliát kell felragasztani a fogsorra. Az alsó fogakra kicsit nehezebb felrakni, de nem vészes. Nem is látszik, hogy fent van az ember fogán, és még beszélni is tudunk közben. Persze, egy nagy monológot nem mondunk el, de ha csörög a telefon, annyit lehet mondani, hogy visszahívjuk az illetőt. Szóval felragasztja az ember, majd 30 perc múlva leveszi és eldobja, közben ülhet akár a kocsiban vagy az irodában is. Az első változást kb. 4 nap múlva észleljük, 7 nap múlva határozottan fehérebbek, a 10 napos kúra végén pedig kb 4-5 árnyalattal fehérebbek lesznek fogaink.

 

2. Fogfehérítő sín géllel vagy szivaccsal
Ára: 4000-25000 Ft
Előnye: Hatékonyan fehérít.
Hátránya: A csámpás fogakra nehezen formázható, kényelmetlen, macerás a használata.
Fogfehérítő hatása: 4-5 árnyalat.

Egy műanyag sínt kell a fogakra helyezni, amelybe előzőleg a fogfehérítő gélt bele kell fecskendezni. Ez a módszer szintén hatásosan fehérít de meglehetősen kényelmetlen és macerás eljárás. A műanyag sínt forró vízbe kell tenni és ráharapni, hogy felvegye a fogsor formáját. Ez elég komplikált és nem mindig sikerül jól. Majd bele kell fecskendezni a gélt és feltenni a fogakra. Van, akinek közben folyamatosan folyik a nyála, beszélni közben természetesen nem lehet. A sínes technikának van egy másik változata, amikor a sínben már egy előre géllel töltött szivacsot helyeznek el, és arra kell ráharapni.

 

3. Fogfehérítő toll, ecsetelő
Ára: 3200 Ft
Előnye: Bárhol használható, hordozható.
Hátránya: Kicsit kényelmetlen, kevésbé hatékony az előbb említettekhez képest.
Fogfehérítő hatása: Max 1-2 árnyalat.

Az embernek igyekeznie kell szélesen vigyorogni, majd miután bekente fogait 15 percig így maradni. Ha sikerül is negyed óráig így maradnunk, az állandó vigyorsgástól folyni fog a nyálunk. A hatás pedig néha elmarad, néha pedig nem...

 

4. Uv fényes sínes rendszer
Ára: 6000-8000 Ft
Előnye: Viszonylag olcsó.
Hátránya: Kényelmetlen, kevésbé hatásos.
Fogfehérítő hatása: Max 2-3 árnyalat.

A sínes technológia harmadik változata, amikor a sínt UV fénnyel megvilágítjuk és így aktiválódik a fehérítő anyag. Meglepő módon ezek a rendszerek nem teljesítenek olyan jól, mint ahogyan azt várnánk, pedig szinte ugyanúgy működnek, mint az orvosi fogfehérítés. A gond az, hogy az otthoni szájba helyezhető UV ledes lámpák fénye túl gyenge ahhoz, hogy aktiválja az anyagot.

 

5. Fogfehérítő fogkrém
Ára: 300-700
Előnye: Olcsó
Hátránya: Nem hatékony, a hatás elmarad...
Fogfehérítő hatása: Max. 1 árnyalat.

forrás: kreativcafe.hu

A végén megemlíteném még a természetes fogfehérítőket, a citrom valamint a szódabikarbóna formájában. Mindkettő igazoltan fehérít, azonban hatásuk minimális ahhoz képest, amekkora mértékben roncsolják a fogzománcot. Ha tehetjük ezeket kerüljük el, csak a legvégső esetben forduljunk ilyen módszerekhez. Ha mégis ezeket választjuk maximum heti egy alkalommal tegyük.

A citrom esetében két féle módszert is alkalmazhatunk: dörzsölhetjük héjának belső részével fogainkat, vagy öblögethetünk kifacsart levével. A folyamat után alaposan öblítsük ki a szánk, de semmi esetben se mossunk fogat az elkövetkezendő fél órában.

Ha a szódabikarbónát részesítjük előnyben, akkor annyit kell tennünk, hogy összekeverjük némi fogporral, vagy fogkrémmel, majd átdörzsöljük vele fogaink. Borsmenta olajat is csöppenthetünk rá, így leheletünk is friss lesz. Ugyancsak ne essünk át a ló túloldalára, hiszen károsítja fogzománcunk.

Ha pedig tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása