Modern minimalizmus
2014. január 13. írta: Mészáros Boldizsár

Modern minimalizmus

Tanácsok a visszafogott formális és hétköznapi megjelenéshez

minimal-300x200.jpgA minimalista stílusirányzat egyre több helyen van jelen, bármilyen művészi - vagy kevésbé művészi - tevékenységről is beszélünk. Ennek megfelelően következzen egy rendhagyó, minimalista írás.

 

 

 

Még mielőtt bármibe is belekezdenénk, indítsátok el az alant található dalt a minimalista hangulat érdekében.

 

Jelenleg egy olyan korban élünk, ahol minden túldíszített és túlkomplikált. Az internetnek köszönhetően sok hasznos, érdekes és nem utolsó sorban szórakoztató információt láthatunk nap mint nap. Nem szabad persze azt sem elfelejteni, hogy az időnk nagy részét ennek ellenére is a végtelen számú közösségi oldalon töltjük, főként értelmetlen kattingatással.

Ha összeszámoljuk hány órát pazarolunk naponta az ilyen és ehhez hasonló felesleges tevékenységekre, az eredmény valljuk be, magas. Természetesen nem arra utalok, hogy legyünk munkamániások, hanem arra, hogy találjuk meg az arany középutat, arra, hogy szabadidőnket hasznosan töltsük (nem, a Való Világ előtti pöffeszkedés nem számít annak). Pontosan ezt az utat követve válik egyre több ember minimalistává, akik leegyszerűsítik a dolgokat, felesleges stressztől óvva magukat. Mind tudjuk, hogy a modern élet mennyire komplikált tud lenni - főleg a tizenéves lányok, akik telispamelik a szociális oldalakat az élet nehézségeiről szóló képekkel és idézetekkel (remélem érzékelhető az irónia) -, viszont nem mehetünk el szó nélkül a modern technika adta lehetőségek mellett sem, amelyek nagyban megkönnyít(het)ik életünket, akár egy zenét szeretnénk hallgatni, egy könyvet olvasni, esetleg filmet nézni.

Ez hogyan kapcsolódik a divathoz? Hát, mind tudjuk, hogy a trendeket nagyban befolyásolja a kor kultúrális szellemisége. A mindennapi öltözetben alap ruházatokról beszélhetünk, amelyek még épp a stílusosság határát súrolják. Természetesen eljön majd az az időszak is, amikor ez a kijelentés a felső határra lesz érvényes. A minimalista dizájn azok számára is kedvező lehet, akik nem szeretik, vagy csak szimplán tartózkodnak a kiegészítőktől. Következzen pár ötlet a formálistól a hétköznapi viseletig. Ja, és ne feledjétek: csak lazán, a kevesebb néha több!

 

minimal1.jpg

 

Outfit 1 - hanyag viselet

hétköznapi minimalista.jpg

Outfit 2 - hétköznapi megjelenés

minimalista.jpg

Outfit 3 - formális öltözet

formális minimalista.jpg

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása