Az öltönyviselés trükkjei
2014. január 07. írta: Mészáros Boldizsár

Az öltönyviselés trükkjei

Segítség a megfelelő méretű öltöny kiválasztásához és pár hasznos tanács a viselésükhöz

Two Piece Suits.jpgElkezdődött a báli szezon, tehát úgy gondoltam, megosztok pár tanácsot az öltönyviseléssel kapcsolatban. Nagyon sok alkalommal látom, hogy az öltöny mérete nem megfelelő, nagyrészt nagyobb méretű a kelleténél. Hogy ezeket kiküszöböljük készültem pár tippel, milyen tényezőket tartsuk szem előtt, hogy kiválasszuk a tökéletes zakót és nadrágot egyaránt.

Legfontosabb paraméter öltönyválasztás esetén a türelem. Próbáljunk fel több szabású darabot, hiszen minden testalkaton más-más forma áll jól. Képes illusztrációval készültem, hogy jobban szemügyre vehessük melyek azok a tényezők, amelyeknek érvényesülniük kell, ha nagyszerű benyomást szeretnénk kelteni. Mert ugyebár nem akarjuk, hogy azt higgyék, a nagypapa öltönyét poroltuk le?

 

evan-ng-suit-fit.jpg

 

Íme a segítség:

zakó.jpggatya.jpg

Ha megvan a tökéletes öltöny, ne rontsuk el az összhatást nem megfelelően választott kiegészítőkkel. Ahogy azt már említettem az öv és a cipő színének egyeznie kell. További íratlan szabály, hogy a nyakkendőnek nagyjából egy centivel az öv felett kell végződnie. Ha megvan a megfelelő nyakkendő, szükségünk lesz egy csomóra is. Én a Windsor-kötést részesítem előnyben mérete és szimmetrikussága miatt. A lenti videóban felvilágosítást kapunk hogyan kell tökéletesre kötni a Windsor-t.

 

 

Ha megvan az öltöny a hozzá illő nyakkendővel, akkor eljött az ideje a cipőválasztásnak. Oxford, illetve Derby fazonú cipő melllett szokott mindenki dönteni, így én is azt ajánlom. A színek terén bátran elereszthetitek fantáziátokat, a fekete és barna alapszíneken kívül választhatunk egy kék vagy akár egy több színű darabot.

 

cipők.jpg

Pár tanács viselésükhöz

Egy gombos zakó esetén be kell gombolni.

Két gombos zakónál alapszabály, hogy csak a felsőt szabad begombolni.

Ha három gombos zakónk van, az alsót szabadon kell hagyni, míg a felső kettőt begombolni.

Ezek a szabályok érvényesek a két gombsorral bíró zakókra is. Az ilyen gombolás szűkiti derekat és ezáltal kihagsúlyozza a felső test vonalát.

Fontos megemlíteni, hogy álló helyzetben a zakót mindig gomboljuk be, míg ülő pozícióban hagyjuk nyitva.

 

ryanburgundy.jpg

+1 tipp, ha levetettük a zakónkat és felszeretnénk tűrni az ing ujját:

ing.jpg

 

Inspiráció

greychecksuits.jpgöltönyök.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása