Alapdarabok
2013. december 31. írta: Mészáros Boldizsár

Alapdarabok

Alapdarabok, amelyek nem hiányozhatnak egy divatos megjelenésű férfi ruhatárából

resized_image.pngElső cikkem mi másról is szólhatna, mint egy férfi gardróbjának alapdarabjairól. Összeszedtem azokat a ruhadarabokat, amelyek véleményem szerint kötelezőek, ha a jelenlegi divatnak megfelelően szeretnénk öltözni. Lássuk melyek ezek.

 

 

Ing

Az ing azon alapdarabok közé tartozik, ami mindannyiunk ruhatárában megtalálható, ám fontos, hogy milyen formában. Egyelőre nem a kockás, esetleg merészebb darabokra gondolok, hanem az egyszínű, visszafogottabb, elegáns ingekre, amelyek egy zakóval tökéletesek a formális találkozókra. Egy sportosabb kardigánnal, dzsekivel párosítva a mindennapokban is jól mutat.

shirt.jpg

 

Slim fit farmer

Először is tisztázzuk: jelen esetben nem a skinny, vagy a super slim fit nadrágokra gondolok. A slim fit a láb alakját követő nadrágok, tehát lefelé szűkülnek, ám koránt sem olyan mértékben, mint az előbb említett társaik. Az ilyen farmerek szinte az összes ruhadarabhoz illenek, legyen az ing, kardigán, zakó vagy egy egyszerű póló.

slimfit.jpg

 

Kardigán, pulóver

A kardigánok és pulóverek manapság már annyi színben, formában megtalálhatóak, hogy ezekre nem is térek ki igazán. Mindegy, milyen a mintája, a lényeg, hogy illeszkedjen stílusodhoz.

cardigan.jpg

 

Zakó

Sportosat vagy elegánsat? Mindenek előtt egy feketét ajánlanék, bár nekem jobban bejönnek a mindenféle színű, sportosabb zakók, amelyeket a hétköznapokban egy egyszerű pólóval is párosíthatunk, de inggel sem utolsók.

blazer.jpg

 

Dzseki

Kabátokból széles a választék kezdve a bomberdzsekitől a szélkabátokon keresztül. Engedd szabadjára fantáziád, és válassz stílusodnak megfelelőt, de ne feledkezz meg a farmer és bőrdzsekiről, amelyeknek kötelező helyük van ruhatáradban. És persze ott vannak a mellények, amelyekből én szintén a farmer szabásúakat ajánlanám.

dzseki.jpg

 

Farmer ing

Az utóbbi évben, és ahogy a divatcégek 2014-es kollekcióját nézegettem, idén is nagy szerepe lesz a farmer ingnek, így joggal sorolhatjuk az alapdarabok közé. Egy kopott vagány, vagy egy sötét, visszafogottab darab...

denimshirt.jpg

 

Mintás ing

És igen, megjelenik az elején említett mintás ing. Egy jól megválasztott minta, esetleg egy kockás darab elengedhetetlen a ruhatárból. Túlzásba nem lehet vele esni, hiszen szinte bármilyen ruhadarabhoz jól áll.

mintás.jpg

 

Cipő

Cipőből soha nem elég, de nézzük is mik azok a darabok, amelyek szerintem elengedhetetlenek. Először is kell egy menő sportcipő. Ez lehet alacsony, vagy magas szárú, utóbbi esetben, nem árt ha van mellette egy alacsony szárú, hiszen rövidnadrághoz jobban mutat. Ha ez megvan, szükség lesz egy elegáns cipőre is. Személy szerint a barna és a kék színűt részesítem előnyben, de a fekete is tökéletes erre a célra. Végezetül, mivel még tél közepén tartunk, kell egy vagány bakancs, csizma. Itt ugyancsak a barnát részesítem előnyben. Idén nagy népszerűségnek örvend a chelsea boot, tehát ha még nincs bakancsotok irány az első bevásárló központ és hajrá, ugyanis attól szörnyűbb látvány nincs mikor valaki sportcipőben flangál tél közepén, esetleg a hóban.

shoes.jpg

 

Kiegészítők

A végére hagytam a kiegészítőket, de véletlenül sem azért, mert nem lennének annyira fontosak, mint a fent említett darabok.

Öv: Először is kezdjük az övvel. Mindig használjatok, de csak akkor, ha ugyanolyan színű, mint a cipőtök. Övnél ez alapszabály, ha nincs megegyező színű, akkor inkább ne viseljetek!

Karkötő, nyaklánc: Egy jól megválasztott karkötő, nyaklánc páros feldobhatja az egész öltözéket, szóval ne tessék otthon hagyni őket. Nem kötelező, de ajánlott, hogy színük megegyezzen.

Sál és kesztyű: Tél közepén tartunk, szóval úgy éreztem, fontos ezekről is szót ejtenem. Őket a végére hagytam, hiszen róluk egy teljes cikkben szeretnék szót ejteni.

accesories.jpgA képek a Zara, H&M és Bershka kollekciójából származnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása