Kardigán, avagy a tavasz legfontosabb darabja
2014. március 15. írta: Mészáros Boldizsár

Kardigán, avagy a tavasz legfontosabb darabja

A férfidivat legpraktikusabb darabja

shawlm-300x200.jpgÚgy néz ki, a hideg legrosszabb része már mögöttünk van, ellenben a tavasz kezdetével nagyban ingadozhat a hőmérséklet. Ilyenkor jön jól az említett kardigán, amelyet könnyedén tudunk rétegelni bármilyen ruhadarabbal.

 

 

 

A kardigán egy olyan időtálló darab, amelyet már Steve McQueennél is megfigyelhettünk. Hogyne figyelhettük volna meg a kor egyik legstílusosabb férfijánál az egyik legmenőbb darabot. Titka a rétegelhetőségében, valamint praktikusságában rejlik. Időjárástól függően fel- illetve letűrhetjük gallérját, így védve nyakunkat a széltől és a hidegtől.

 

shawlicons.jpg

Paul Newman és Steve McQueen

 

Hagyd otthon a dzsekid: A könnyű szélkabátokhoz még hideg van, a bőrdzsekit pedig nem szereted. Mi a megoldás? Cseréld le kabátod egy kardigánra. Nyomhatjuk lazábban, vagy elegáns stílusban is, akár egy mellénnyel párosítva, a végeredmény magáért beszél.

Szörny mód: Tavasz van, de reggel mikor munkába/iskolába indulunk az időjárás ezt még nem tudja? Válasszunk egy szörnyet! Még mindig a kardigánokról van szó, pontosabb azokról, amelyek akár 1cm vastagok is lehetnek. Ezek a darabok helyettesíthetik a vastagabb kabátokat, akár egy zakó felett is.

Közép réteg: Nem minden kardigán vastag és meleg. Ha vékonyat választunk, az mind a kabát, mind a zakó alatt megállja a helyét. Példaként vegyünk fel egy farmeringet, nyakkendőt, kardigánt, majd a zakót.

Kötést kötéssel: A kardigánnal leggyakrabban párosított ruhadarabok az ingek valamint a pólók. Most kanyarodjunk el kicsit a megszokottól és alkalmazzunk egy pulóvert. Egy chino, v-nyakú pulóver, felette pedig egy kardigán.

 

Egy kis inspiráció

sncardi.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása