Öltözködj testalkatodhoz
2014. március 06. írta: Mészáros Boldizsár

Öltözködj testalkatodhoz

Férfidivat tanácsok testalkathoz alakítva

bodytypedressing1-300x200.jpgAhogy a nők testalkata szinte a végtelenségig tagolható, úgy a férfiakat is több csoportba oszthatjuk.
Következzen pár öltözködési tanács alkatokhoz igazítva...

 

 

 

 

Ahogy azt már említettem nem csak a nők tudnak a testalkatukhoz, bőrtónusukhoz, frizurájukhoz és szemük színéhez öltözködni. Ezek közül legfontosabbnak mindenképp a testalkathoz való alkalmazkodás tekinthető, amelyeket öt csoportra oszthatunk: trapéz, fordított háromszög, téglalap, háromszög és ovális.

Ha felismertük, hogy melyik kategóriába tartozunk, két választásunk van. Változtatunk rajta (fogyással, hízással, fitnessel), vagy elfogadjuk és ennek megfelelően kezdünk el öltözködni. Na, meg persze van egy harmadik út is, miszerint semmibe vesszük, oszt' kész.

Trapéz

A trapéz alakot a széles vállak és viszonylag keskeny derék és csípő jellemzi. Aki ilyen testalkattal rendelkezik, az szerencsés, hiszen a legtöbb ruhadarab öltözteti a megfelelő arányoknak köszönhetően. Könnyen választhatunk magunknak kényelmes és hozzánk illő ruhát, akár merészebb darabokat is, mint például:

 

trapéz.jpg

 

Fordított háromszög

A trapézhoz hasonlóan ez az alak is ugyancsak széles vállakkal rendelkezik, de ebben az esetben még vékonyabb a derék és a csípő. A torzó felső része jóval szélesebb, mint az alsó része, amit főleg a súlyemelőknél/testépítőknél figyelhetünk meg. Ha ilyen testalkattal rendelkezünk, a nagy eltérés kiegyensúlyozása érdekében olyan ruhákat kell viselnünk, amik "szélesítik" az alsóbb részeket (vízszintes csíkok, V-nyakú pólók, slim fit nadrágok) és odaszegezik a tekintetet (motívumok, nyomatok, öv, mintás nadrágok).

 

fordított3szög.jpg

 

Téglalap

Az ilyen testalkattal rendelkezők válla nem sokkal szélesebb, mint dereka és csípője. Jelen esetben a cél, hogy szélesítsük vállainkat, azaz trapéz hatást érjünk el. Olyan ruhadarabokat hordjunk, melyek válltól lefelé szűkítettek. Keressünk továbbá olyanokat, amelyek a vállra helyezik a hangsúlyt különböző nyomatokkal. Tartózkodjunk az ujjatlanoktól, ugyanígy a derekat szélesítőktől (kétsoros zakó...).

 

téglalap.jpg

 

Háromszög

Ennél az alaknál a derék és csípő ugyanolyan széles - vagy szélesebb -, mint a vállak. Hogy ezt ellensúlyozzuk, szélesítsük a vállakat vízszintes csíkokkal felül, ellenben alul tartózkodjunk ezektől, hiszen azzal az ellenkező hatást érnénk el. Ne viseljük super slim fit, vagy túl testhezálló nadrágot, ugyanis ezek is szélesítik a derekat. A hangsúlyt ebben az esetben is a vállakra fektessük, így ne is próbálkozzunk olyan darabokkal, amelyek a torzó alsó részére szegezik a tekintetet. A válltól lefelé szűkített darabok ugyancsak jó választásnak bizonyulhatnak.

 

háromszög.jpg

 

Ovális

Széles vállak és pocak... Ezek jellemzik az ovális alakot. Ebben az esetben próbáljuk kicsit vékonyítani és "nyújtani" testünket. Ehhez függőleges csíkokra és mintákra lesz szükségünk, valamint slim fit nadrágokra. Tartózkodjunk a lógós nadrágoktól, amelyek szélesítik a lábat, amitől alacsonyabbnak tűnhetünk. Próbáljunk olyan cipőt választani, ami ugyancsak vékonyítja a lábat. A mintás és hivalkodó övektől tartsuk magunkat távol, ugyanis ezek a a derekat helyezik a figyelem középpontjába.

 

ovális.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása