Stíluslecke az olaszoktól
2014. február 05. írta: Mészáros Boldizsár

Stíluslecke az olaszoktól

A férfidivat legstílusosabb alakjai, azaz az olaszok

sicilianstyle-300x200.jpgNemrégiben már kielemeztük a Sapeur-ök, valamint a franciák, egész pontosan a párizsiak stílusát. Most elérkeztünk a következő nagy - ha, nem a legnagyobb - divatországhoz Olaszország személyében.

 

 

 

Ha divatról van szó az első helyszín ami mindannyiunk agysejtjei felett átveszi az uralmat, Olaszország. Természetesen akkor sem járunk messze az igazságtól, ha Franciaország jut elsőként az eszünkbe. E két meghatározó nemzet uralja a divat minden ágát, legyen szó férfi, vagy női vonalról. Olaszországban, pontosabban Milánóban alap a túldíszítettség, így akár esik az eső, akár hét ágra süt a nap a napszemüveg kötelező darab, arról nem beszélve, hogy minél nagyobb, annál jobb.

 

DOLCECAMP.jpg

Olaszország viszonylag nagy ország, így fordulhat elő az, hogy Rómában vagy Nápolyban más dzsekit részesítenek előnyben. Továbbá az északiak öltönyének "nyaka" mélyebbre nyúlik, ezzel vagányságot kölcsönözve viselőjének; míg Nápolyban, illetve Szicíliában a kevésbé mély kivágást részesítik előnyben, ami diszkrétebbé és szolidabbá teszi a megjelenést.

 

siciliyallblack.jpg

 

Stílusuk kulcsa: Monokróm megjelenés

A monokróm szó jelentése: egyszínű. A franciákkal ellentétben, ahol a színskála valamennyi színét megtalálhattuk megjelenésükben, az olaszok a letisztult, elegáns vonalat képviselik. A fekete, valamint a fehér szín dominálja a férfi divatot, amelyek mellett a farmer és vászon anyagok nem férnek meg. Az olasz divat a tradicionális darabokat részesíti előnyben, aminek eredménye egy klasszikus és férfias megjelenés.

 

sicilian2.jpg

 

Cipő

A hétköznapi sportcsukákat mellőzve, főként Derby és Oxford típusúak, melyek ugyancsak a monokróm megjelenést viszik előre. Az anyaga bőr, esetenként szarvasbőr is lehet.

 

cipo_1.jpg

 

Kiegészítők

Az előző pontokat betartva még mindig előttünk áll egy fontos, az egész megjelenést megkoronázó szabály: Mindig viselj kiegészítőt! A tökéletesség a részletekben rejlik. Gyűrűk, óra, karkötő, kalap - a fő kiegészítők, melyeket variáljuk bátran kedvünknek megfelelően. Ha fel akarjuk dobni monokróm megjelenésünket, ajánlott egy arany kiegészítő.

 

kiegeszito.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása